Stor pojke

Hjalmar har börjat på dagis (host*förskola) och därmed utökat ordförrådet med "nej" och "min". När jag kom till Bollnäs i fredags satt han nöjd i bilbarnsstolen(host*babyskyddet) och sa "Miiiiiiiin Moa!" Gissa hur lycklig man blir av det!

Vi åkte och handlade på en gång. Han fick köra en egen liten vagn, med flagga, och ansvara för frukt och barnmat. Nåde mig om jag rörde hans vagn men kom jag för långt bort ropade han direkt "Mooooa", lite undrande. Efter ett tag tyckte han det var rätt kul att ropa även om jag var helt nära. Roligast var om jag svarade också.

Hjalmar kan själv. Blöjan är "min", den ska han sätta på sig själv. Byxorna, tröjan, strumporna, skorna, jackan och mössan med. Fast helst ska han vara naken. Han kan alltså klä av sig själv också. Han kan inte kissa på toaletten än så ibland kommer det på golvet eller mattan. Då ska han torka upp det själv och tvätta sig själv. Helst i badbaljan, som han sedan vänder upp och ner på själv. Sen måste han torka golvet i badrummet - själv.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0