suck

Nu börjar min fiollektion om bara en timme. Jag har suttit i skolan sedan halv nio i morse. Nu börjar jag faktiskt bli lite trött på det. Jag har åtminstone fått nästan hela idrottstentan klar. Det var länge sedan jag skrev nu. Faktum är att jag dokumenterade hela Londonresan men den försvann när jag skulle publicera den. Då blev jag så arg att jag inte har velat skriva sedan dess. Vad gör jag nu då i en kvart? Kanske skulle få tag i något ätbart för att undvika kolapps när jag väl är i Åkerby. Inte för att jag är hungrig men man borde visst äta tre mål mat innan klockan nio. rastlös seg och jag vet inte vad. Som tur är har jag världens bästa kompis - ibland kompisar - och helt underbara lärare så jag lär nog överleva den här gången också.

Ännu en helmystisk dag

Imorgon åker jag till London. Jag, mamma, pappa, Emil, Simon, Adam, mormor och morfar. Det ska bli jättekul fast idag hade vi vårt vanliga snack om vem som gör vad och vem som är mest idiotisk i familjen. Jaja, det hör ju till på något sätt vid det här laget. Det fick också en oväntad ovanligt lycklig utgång den här gången och har vi tur står vi ut med varandra hela resan. Ibland förstår jag inte hut jag hamnade i den här familjen men jag tycker nog väldigt mycket om dem, väldigt. London - vad som helst kan hända! Det blir nog underbart. Det måste det bli. Just för tillfället är jag jätteglad, snacka om bergochdalbane-humör hela dagen.  Allt är fixat, packat och bokat. Kvällen har varit jättemysig med fika i soffan och en meninglös feelgoodfilm, x-man junior; sky high. Alla skrattade alla var glada. Tidigar hoppade jag på trampolinen med Simon och Adam - fan vad kul det är!
Se upp London! Här kommer en galen familj!

Hanna, Sara, Rebecka - det är lov. Jag saknar er redan! På den första söndagen! Och skolan med! Jag är galen!

hemma i bollnäs

så var man hemma igen. har städat och möblerat om mitt rum i Uppsala hela dagen... eller ja, jag kom väl upp vid ett. sen blev det plötsligt stressigt. jag hann precis med bussen. på måndag åker vi till London. på tisdag fyller jag arton. tjoho! nu ska jag kolla på Zorro med brorsorna, Emil, Simon och Adam. Simon är nästan lika lång som mig. han är elva. fan.

Glad Påsk!

Sitter här och dricker te framför datorn. Vilken otroligt händelserik och konstig dag det här har varit!

Först somnade jag väl framåt halv fyra i morse efter Reebeckas och mitt pluggmaraton. Klockan sju var jag övertrött och hoppade omkrning och tyckte världen var underbar. Jag sjöng hela vägen till skolan på pakethållaren. Tots det kom vi fram utan utan att ha blivit stoppade av polisen eller kört in i nåt träd, creds till Rebecka!

Franskan var jättemysig. Phillippe var glad, jag var glad, jag fick VG+ på provet (tror jag, förstår inte riktigt hans rättningar), jag om trodde det var helt kört. Vi såg en jättebra film, être et avoir, en dokumentär och Evy försökte sträcka ut min rygg utan någon större framgång iofs, men kul var det.

Sen började jag bli trött. Nu var det meningen att den riktiga restdagen skulle börja, jag och R hade ju redan tjuvstartat. Jag och Sara började med att göra matteprov. Ett tag gick det bra sen låste det sig totalt. Jag såg hur lätt uppgiften var och jag visste att jag kunde svaret men det gick bara inte. Mitt huvud var helt tomt på vett men fullt av en massa siffror som flög omkring och var ivägen för uträkningar. När Sara och Matts gått bröt jag ihop. Fö första gången på alldeles för länge grät jag - i en halvtimme. Jag bara satt där rakt uppochner och tårarna rann. Jag tror jag skrämde en stackars etta som skulle hämta nåt i sitt skåp men annars var det nog som tur var ingen som såg mig.

Efter en halvtimme ungefär kom Hanna och skulle väl se hur det gick för mig. "Nu räcker det, du ska hem och sova!" så var det inte mer med det. Jag skrev ett litet brev till Matts på provet, jag får väl helt enkelt se till att skriva bra på nationella.

Väl hemma somnade jag och sov - djupt - i drygt två timmar. Sen väckte hanna mig. Då hade vi fått varsit påskägg och biobiljett av Anki så nu har jag varit på ett impulsbiobesök med Sara. Music and Lyrics. jag är alldeles lycklig i hela mig!

En galen dag med många mot - och medgångar, så kan det gå. En sån dag kan man behöva ibland.

så här går det alltså till

JA! Två uppsatser klara, nu ska jag börja plugga till matteprovet imorgon! Till min hjälp ar jag Rebecka, kaffe bananer, päron, smörgåsar, godis och en afrikansk stövelsdans - nothing can stop me now!

onsdag

konstig dag. konstig fast skön. kom inte så långt på matten men kul var det! och engelska är ju aldrig fel. så har jag spelat med matts men jag var så trött så det lät nog inte så bra. nu ska jag hem och sova ett tag innan jag och hanna ska äta middag hos hennes mormor och morfar klockan fem. efter sju någon gång kommer rebecka och sen börjar allvaret. vi ska ta itu med våra sorgliga rester så vi inte ska behöva tillbringa hela lovet i skolan. kaffe och choklad, det ska nog gå ;P

lonely

falling, falling, trying to get up
desperately
but nothing happens
just falling
falling until there's nothing more
but it never ends
what can I do
how can I do
to make this twisted storm
come to an end
can't it just stop
please?

Release me, Laura Sweden

I am the wilderness locked in a cage
I am a growing force you kept in place
I am a tree reaching for the sun
Please, don't hold me down
Please, don't hold me down

I am a rolling wave without the motion
I am a glass of water longing for the ocean
I am an asphalt flower breaking free
but you keep stopping me
Release me
Release me

I am the rain that's coming down on you
That you shielded yourself from with a roof
I have the fire burning desperately
but you're controlling me
Release me
Release me

godkväll, godnatt, adjö, underbara dag

Nu sitter jag här igen. Vet inte var jag ska börja. Matten verkar som en bra idé, så slipper Matts bli chockad av ännu ett IG från min sida. Det har varit en ovanligt bra dag. Jag hade jättekul på historian, även om jag kanske inte fick så mycket gjort för min egen del, inspirerade mest andra - hoppas jag (eller irriterade). Sen stängde skolan för att någon klantskalle haft av en attenledning. Det hindrade inte oss tappra kämpar som lever för vår skola att sitta kvar. Lite plugg fick jag gjort sen spelade jag i ett tomt klassrum. Det lät så bra att Matts ville hänga på, tyvärr hade jag inga pianonoter. Klockan fyra kom jag därifrån. Fikade med Elin på Linné för pengar jag inte har... det var mysigt, otroligt roligt att träffa henne igen. Så tog jag en sväng förbi Åkerby. Jag blir alltid lika glad när jag har varit där. En promenad och en tallrik fisksoppa senare sitter jag då här, lycklig, trött och obeslutsam. Värre kan man ha det.

Vingen, Kent Andersson

Vi går alla omkring med en vinge

Som vi inte kan flyga med

Som blir till en börda för oss

Som vi måste smyga med

Vi hade nog alla kunnat flyga

Om inte alla självutnämnda vicevärdar

Poliser, skolmästare

Och alla dom praktiska, taktiska

Nitiska, kritiska

Anemiska, akademiska

Felfinnarna med pekpinnarna

Hade sagt: ?Du kan väl inte flyga!?

Håll dig på marken din envingade jävel!

Och drömmer du ens om att våga

Med ett enda vingslag

Prova din flygförmåga

Så tar vi din vinge en dag!

Vi går alla omkring med en vinge,

En dröm, en längtan, en sång

Tänk om våra vingar finge

Flyga tillsammans en gång!

Om du ser en vinge

Flaxa över taken

Ska du inte springa hem

Och bli nervös

Du ska bara stanna

Och begrunda saken

Och sen tänka:

Där är en som sluppit lös!


hej hopp allihop!

Nu startade jag en blogg ändå. Fast jag har hur många rester som helst kvaroch fast jag har tusen saker att göra... nåja, jag har åtminstone diskat ;P Men vad ska man göra först: matten, historian, svenskan, internationella relationer, italienskan eller franskan? Jag blir galen!!! Så borde jag öva tills imorn, extra fiollektioner är alltid kul... Det gör jag. Ja,vad kul! Hjälp vad klockan var mycket, nu måste jag nästan börja med maten... Hanna kommer om en kvart och jag ska träna om en timme. Friskis och svettis, det behövs verkligen nu.  

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0