Efter solsken kommer regn

Om beskedet jag fick av Dr superneurolog var en god nyhet, även om det kan råda delade meningar om det, fick jag en sämre nyhet dagarna före jul. Den 22a ringde Camilla supersjukgymnast. Jag blev glad. Det blir man av den människan. Samtalet började bra. Hon skulle boka in mig så snart som möjligt eftersom jag missade vår senaste tid (när jag bodde på 85 D). Och förresten, remissen har gått ut. Igen. Satan i gatan! Hur kan det vara så mycket krångel med denna remiss?! Jag anar att krånglet sitter i att min sjukgymnastik inte är knuten till superneurologen i Huddinge utan till en läkare på medicin här i Bollnäs som jag inte har någon kontakt med annars. Bollnäs Sjukhus som försöker slå rekord i att spara pengar på så många sätt som möjligt samtidigt och helst inte skriver remisser överhuvudtaget.

Nu har jag skickat ett mail till en adress som möjligen tillhör denne snåle doktor. Jag har inte fått någon felrapport ännu så det borde ha kommit fram. Nu ska jag bara vänta på att... vaddå? Kommer jag få svar på mailet eller skickas bara en remiss (om han har en bra dag) utan att jag får veta det? Jag antar att det visar sig förr eller senare. Den inbokade tiden är inte förrän i början av februari så han har lite tid på sig.

Kommentarer
Postat av: Fröken

Fattar inte riktigt varför du blir rädd? Vad kan hända? Kram kram kram!

2009-12-26 @ 21:09:24
Postat av: Johanna

Tänker på dig.



JObbigt när det strular. Måste du ha en ny remis när du väl har fått en till sjukgymnastiken? Borde det inte räcka med en? Jg har aldrig varit med om att en remiss har gått ut, men det kanske beror på hur de skrivs.

2010-01-02 @ 15:04:51
URL: http://citronfjärilen.se
Postat av: Moa

Tack Johanna, det värmer trots kylan.

Den här remissen är den enda som någonsin krånglat. Alla de andra förnyas automatiskt. Jag vet inte om det är för att de skrivs av min neurolog i Huddinge och den här genom en medicinläkare i Bollnäs. När jag först träffade denna fantastiska sjukgymnast bodde jag i Uppsala och hade därför hamnat på neurologen där. När det sen uppdagades att jag inte var skriven i Uppsala blev det ett himla strul och jag fick träffa otaliga läkare och sjukgymnaster i Bollnäs för att få ett utlåtande om jag behövde specialistvård eller inte. Det tog ett och ett halvt år innan jag fick träffa sjukgymnasten i Uppsala igen. Hon är den som har stöttat mig mest och var länge den enda kontakt med sjukvården jag hade. Strulet kan bero på att remissen skickas över länsgränser eller att Bollnäs sjukhus måste spara pengar. De remisser som skrivs gäller bara ett halvår eller ett år beroende på vad medicinläkaren tycker.

Jag tycker remissen borde kunna gå via min neurolog men medicinläkaren tycker inte vi ska bekymra honom med något "så oviktigt". Att sjukgymnastiken är vad som får mig att hoppas på att slippa ha ont i all framtid verkar inte spela någon roll.

Jag tycker inte särskilt mycket om medicinläkaren.

2010-01-05 @ 14:49:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0