Uppdatering

Helgen var mer eller mindre fantastisk. På fredagen tog jag mig till skolan för första gången i veckan. Konstigt att komma när alla andra går.. Jag skulle äntligen göra min redovisning om fiolbygge i Mittenwald som jag skjutit upp i över en månad. Tyvärr hade den glömts bort av läraren i fråga... Naturligtvis lyckades jag bli istället blixtinkallad till en skolkonferens. Mycket fika, trevliga människor och viktiga beslut som skulle fattas. Sämre kan man ha det. Jag vet inte hur mycket just jag påverkade besluten som fattades men jag fick i alla fall vara med och tycka. Sånt uppskattas.


Klockan fem skulle Hanna firas. Hon har fyllt 20! Himmel och pannkaka! Min lilla flicka! Det blev Joel's och Sweeny Todd. Fantastiskt! Underbart! Världens "roligaste" film. Eller... vad vi kunde vara överens om var att den var obeskrivlig. Rolig? Nja, folk dör och blir olyckliga - kanske inte. Vacker? Inte direkt... Djup? Kanske...

Efter filmen till Eriksberg där Hanna bor nu. Jag premiärbesökte hennes nya lägenhet som uppfyllde alla kriterier för MVG väl. Det hänger till och med ett par hörlurar på en gren utanför köksfönstret. Hur många lägenheter har det? Vi pratade mycket och såg en väldigt konstig film. Natten genomleds på soffkuddar på golvet. Mysigt.


På lördagen regnade det. Jag skulle lyckas hitta hem på egen hand, dessutom på cykel! Jag har ju nämnt hur mycket jag brukar cykla ett antal gånger... efter en tur till Flogsta och några extravarv runt Ackis kom jag hem. Trött och blöt, dvs. inget skrivande för mig den dagen. Illa mådde jag också och kvällen slutade med, som alltid kvällen innan jag planerat något, kräks, spyor eller vad man väljer att kalla det för. Usch, vad arg jag blev! Jag som skulle åka till Fyrishov och bada med H! Har jag nu gått och bävat för att visa mig i bikini i flera dagar tänker jag banne mig inte bli sjuk!


Söndag morgon började kaotiskt. Jag mådde bättre men hade ändå inte tänkt åka, ifall det skulle vara något annat än de vanliga kräkningarna. Klockan sju gick jag upp för att tvätta. Klockan sju! På en söndagsmorgon! Jag hade bokat tid! När jag kom ner i källaren var lamporna tända. Paranoid som jag är blir jag upptrissad redan då eftersom det ökar risken för att möta mannen i källaren, den beryktade. I tvättstugan mötte jag ett fullt torkskåp, blöt tvätt i maskinen och ett hav av tvättmedel på golvet. Vissa saker ställer man bara inte upp på. Jag gav upp och var på väg till trappuppgången när jag mötte honom. Fan. Ja ja, man kan ju försöka vara trevlig i alla fall...
Hej, är det du som tvättar?

Oj, fan vad rädd jag blev, trodde du var livets ord, nej för fan, jag tvättar inte...

Sa han och gick in i tvättstugan. Hade jag inte redan gett upp skulle jag med säkerhet ha gjort det då.


Det är måndag eftermiddag. Resten av helgens strapatser kommer senare. Nu ska jag hem och fortsätta göra nytta!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0